جاوا-Java

زبان برنامه نویسی جاوا(Java) یک زبان برنامه نویسی همه منظوره است که همزمان، مبتنی بر کلاس و شیء گرا است و طوری طراحی شده است تا کمترین وابستگی اجرایی ممکن را داشته باشد. شعار این زبان، “یک بار بنویس، همه جا اجرا کن” است، یعنی کد جاوای کامپایل شده می تواند روی تمام پلتفرم هایی که از جاوا پشتیبانی می کنند، اجرا شود و نیازی به کامپایل کردن مجدد نیست. برنامه های جاوا معمولا به صورت Bytecode کامپایل می شوند و صرف نظر از ساختار کامپیوتر، می توانند روی هرگونه دستگاه مجازی اجرا شوند.

در سال ۲۰۱۶، جاوا یکی از محبوب ترین زبان های برنامه نویسی مورد استفاده، مخصوصا برای برنامه های وب سرور مشتری است و گزارش شده است که ۹ میلیون توسعه دهنده دارد. جاوا در ابتدا توسط جیمز گاسلینگ در شرکت Sun Microsystems توسعه یافت (که اکنون توسط شرکت Oracle خریداری شده است) و در سال ۱۹۹۵ به عنوان یک مولفه اصلی از پلتفرم جاوای شرکت Sun Microsystems عرضه شد. بیشتر قواعد این زبان از زبان های C و C++ گرفته شده است، اما امکانات سطح پایین کمتری نسبت به آنها دارد.

اجرای اصلی و مرجعی کامپایلرهای جاوا، ماشین های مجازی و کتابخانه های کلاس، در ابتدا توسط شرکت Sun تحت مجوزهای اختصاصی عرضه شدند. از می سال ۲۰۰۷، شرکت Sun، مطابق با ملزومات فرایند Java Community، بیشتر تکنولوژی های جاوای خود را تحت مجوز عمومی کلی گنو (GNU General Public) عرضه کرد. دیگران هم اجراهای دیگری از این تکنولوژی های شرکت Sun را توسعه داده اند، مانند کامپایلر گنو برای جاوا (کامپایلر Bytecode)، GNU Classpath (کتابخانه های استاندارد) و IcedTea-Web (پلاگین مرورگر برای Applet ها).

آخرین ورژن زبان برنامه نویسی جاوا، جاوای ۸ است که تنها ورژنی است که در حال حاضر به صورت رایگان توسط Oracle پشتیبانی می شود، گرچه ورژن های قدیمی تر توسط Oracle و دیگر شرکت ها به صورت تجاری پشتیبانی می شوند.

خالق جاوا-java

جیمز گاسلینگ، مایک شریدان و پاتریک ناتون، در ژوئن سال ۱۹۹۱، پروژه زبان برنامه نویسی جاوا را آغاز کردند. زبان برنامه نویسی جاوا در ابتدا برای تلویزیون تعاملی طراحی شده بود، اما برای صنعت تلویزیون کابلی دیجیتال آن زمان بسیار پیشرفته بود. این زبان در ابتدا Oak (بلوط) نام داشت که برگرفته شده از درخت بلوطی بود که بیرون از دفتر گاسلینگ قرار داشت. بعدا این پروژه Green نام گرفت و در نهایت نام آن به Java تغییر یافت که برگرفته از قهوه جاوه است. گاسلینگ زبان برنامه نویسی جاوا را با قاعده نحوی سبک C و C++ طراحی کرد که برنامه نویس های سیستم و برنامه با آن آشنایی دارند.

نماد جاوا-java


شرکت Sun Microsystems اولین اجرای عمومی زبان برنامه نویسی جاوا را به عنوان java 1.0 در سال ۱۹۹۵ عرضه کرد. شعار آن “یک بار بنویس، همه جا اجرا کن” بود و اجرای بدون هزینه روی پلتفرم های محبوب را فراهم می کرد. این زبان که بسیار ایمن بوده و ایمنی آن قابل پیکربندی بود، اجازه محدود کردن دسترسی به شبکه و فایل ها را می داد. مرورگرهای بزرگ وب به زودی قابلیت اجرای Applet های جاوا در صفحات وب را اضافه کردند و زبان برنامه نویسی جاوا به سرعت محبوب شد و این محبوبیت بیشتر در خارج از مرورگرها بود که این برنامه اولیه نبود. در ژانویه سال ۲۰۱۶، شرکت Oracle اعلام کرد که محیط های Runtime جاوای مبتنی بر JDK 9 دیگر پلاگین مرورگر را ادامه نخواهند داد. کامپایلر Java 1.0 توسط آرتور ون هاف در جاوا بازنویسی شد تا دقیقا با ملزومات زبان برنامه نویسی Java 1.0 مطابقت داشته باشد. با ظهور زبان برنامه نویسی Java 2 (که در ابتدا با نام J2SE 1.2 در دسامبر ۱۹۹۸ – ۱۹۹۹ عرضه شده بود)، ورژن های جدید دارای پیکربندی های مختلفی بودند که برای پلتفرم های مختلف ساخته شده بودند. J2EE شامل تکنولوژی ها و API هایی برای کاربردهای سازمانی بود که عموما در محیط های سرور اجرا می شوند، درحالیکه J2ME شامل API هایی بود که برای برنامه های موبایل بهینه شده بودند. ورژن دسکتاپ به J2SE تغییر نام داده شد. در سال ۲۰۰۶، شرکت Sun به خاطر اهداف بازاریابی، ورژن های جدید J2 را به ترتیب Java EE، Java ME و Java SE نامید.

در سال ۱۹۹۷، شرکت Sun Microsystems برای رسمی کردن زبان برنامه نویسی جاوا، به استانداردهای ISO/IEC JTC 1 و Ecma International روی آورد، اما به زودی از این کار صرف نظر کرد. جاوا یک استاندارد عمومی باقی مانده است که از طریق فرایند Java Community کنترل می شود. در یک برهه زمانی، شرکت Sun صرف نظر از اختصاصی بودن زبان برنامه نویسی جاوا، تمام اجراهای جاوا را بدون هزینه در دسترس قرار داد. شرکت Sun درآمدهای جاوای خود را از طریق فروش مجوز برای محصولات خاص مانند Java Enterprise System کسب می کرد.
در ۱۳ نوامبر سال ۲۰۰۶، شرکت Sun  بیشتر قسمت های ماشین مجازی جاوا (JVM) را به عنوان نرم افزار رایگان و کد باز تحت شرایط مجوز عمومی کلی گنو عرضه کرد. در ۸ می سال ۲۰۰۷، شرکت Sun این فرایند را کامل کرد و تمام کدهای هسته ای JVM  را تحت شرایط توزیع رایگان و کد باز در دسترس قرار داد، به جز بخش کوچکی از کدها که کپی رایت آنها متعلق به شرکت Sun نبود.

ریچ گرین، نایب رئیس شرکت Sun اعلام کرد که نقش شرکت Sun  در رابطه با زبان برنامه نویسی جاوا مانند یک مُبلغ است. پس از خرید شرکت Sun Microsystems توسط شرکت Oracle در سال ۲۰۰۹ – ۲۰۱۰، Oracle خود را “ناظر تکنولوژی جاوا با تعهدی برای پرورش یک جامعه مشارکتی شفاف”  توصیف کرد. علیرغم این موضوع، شرکت Oracle  از Google به خاطر استفاده از جاوا در Android SDK شکایت کرد (به بخش Google در پایین مراجعه کنید). نرم افزار جاوا روی تمام دستگاه ها از لپتاپ ها گرفته تا مراکز داده، کنسول های بازی و ابرکامپیوترهای علمی اجرا می شود. در ۲ آوریل سال ۲۰۱۰، جیمز گاسلینگ از شرکت Oracle استعفا داد.

خب این یه خلاصه از زبان قدرتمند جاوا بود، با امید خدا از این به بعد من مطالب بیشتر و همچنین برنامه هایی که خودم با این زبان نوشتم تو سایت میذارم.

امیدوارم مورد توجه دوستان علاقه مند به زبان جاوا قرار گرفته باشه، منتظر پست های جدید باشید.

به امید دیدار